Wat je moet doen voordat je gaat trainen

Fysiotherapie Nieuw Beijerland

Als u in uw eentje traint, kunt u zich gemakkelijk blesseren. Rekken doen die je misschien nog nooit eerder hebt gedaan, is niet per se het beste idee. Het is beter dat je begeleiding krijgt zodat je jezelf niet bezeert.

Tape kan u helpen uzelf te beschermen tegen blessures. Tape wordt door fysiotherapeuten gebruikt om de spier te beschermen tegen overbelasting. Daarnaast wordt het ook gebruikt om de blessure te helpen genezen, zoals een ligament, pees of zelfs zenuw in uw lichaam. Kortom, tape wordt gebruikt om u te helpen voorkomen dat u opnieuw letsel oploopt en om de spieren te helpen weer normaal te worden.

Wanneer u in uw eentje traint, is het belangrijk dat u niet probeert het proces te haasten. Stoppen met trainen en goed rusten is het beste idee. Als u weet wat u moet doen voordat u gaat sporten, kunt u vervelende blessures voorkomen.

Nu moet u een vorm van fysiotherapie kiezen. Dit is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen als u een actief persoon bent. Het bewegen van uw spieren kan pijnlijk en zeer vermoeiend zijn. U moet vooral uw rug trainen.

Alleen al het trainen van uw rug kan zeer heilzaam en effectief zijn. U kunt veel van de veel voorkomende blessures voorkomen die bij iedereen voorkomen, van iets simpels als een verzwikte enkel tot verstuikte of zelfs gebroken botten. Uw spieren zijn wanhopig op zoek naar die steun die niemand kan bieden, en het trainen van uw rug is de beste manier om die te krijgen.

Uw rug strekken is niet gemakkelijk. Je zult een gewicht moeten gebruiken dat je aankunt als je extreme pijn begint te voelen. Begin met 3 sets van 8-10 reps en voeg elke dag 1 rep toe, 8 weken later zou je op 12-15 sets per dag moeten zitten.

Tijdens het trainen moet u ook uw hartslag onder controle houden. Vergeet niet dat uw hart ook een spier is en tijdens uw training steeds opnieuw aan het werk zal zijn. U wilt het niet extra belasten. Na verloop van tijd zul je een ritme krijgen als het gaat om je trainingen.

Terwijl uw rug uitrust en geneest na een lange dag trainen, moet u ook eten. Zorg ervoor dat u 4-6 kleine maaltijden eet gedurende de dag. Dit zal uw lichaam helpen om alle trainingen die u hebt gedaan te verteren, evenals het extra voedsel dat u hebt gegeten.

Zoals altijd, zorg ervoor dat je genoeg slaap en rust krijgt. Dit zal uw spieren helpen groeien terwijl u rust. Ook zult u in staat zijn de intensieve trainingen vol te houden omdat u uw lichaam de tijd geeft om te rusten.

Tijdens het sporten zult u merken dat uw spieren pijnlijk zijn. Dit is volkomen normaal en zal na een paar dagen weggaan. Schaam u niet, want iedereen heeft wel eens een spierontsteking of pijn. Dit is om u te helpen weten wanneer u intensief werk doet dat u pijnlijk zult zijn.

Geniet van je trainingen! Maak niet de fout om te snel te veel te doen. Ga door met nog meer te doen wanneer u een regelmatige routine ontwikkelt. En blijf hard werken! U zult blij zijn dat u dat gedaan hebt.

Lees meer:

Handtherapeut

Geriatrie fysiotherapie