Een holistische coach

holistische coach

Een holistische coach is een professional die zich bezighoudt met geestelijke gezondheid en welzijn. Dit is verschillend van een mentale of geestelijke gezondheidscoach. Bijvoorbeeld, een mentale gezondheidscoach zal zich richten op het evalueren van mentale aandoeningen zoals depressie, ADHD, angststoornissen, enz. Ze zullen ook helpen met mentale handicaps.

Een holistische coach helpt bij emotionele problemen van zijn cliënten. Een holistische coach beoordeelt de emotionele status van de cliënt en beveelt daarna therapie aan en verwijst de cliënt door naar een therapeut. Natuurlijk is het de cliënt die beslist wat hij of zij nodig heeft. Een holistische coach behandelt de cliënt niet alsof hij ziek is. Dit is iets wat een gediplomeerd professional zou doen.

Wat is er nodig om een holistische coach te worden? Als je een passie hebt voor holistische gezondheid en mentale gezondheid, dan moet je de nodige passie en drive hebben om succesvol te zijn als coach. Je moet toegewijd zijn aan je cliënten. Je moet naar hen kunnen luisteren. Je moet in staat zijn om hen te begeleiden. En bovenal – Je moet gepassioneerd zijn over welzijn en mentale gezondheid!

Dus wat is een holistische coach eigenlijk?

Alle holistische coaches, inclusief holistische gezondheidscoaches, Seekers en Allthroughners, zijn geïnformeerd en bekwaam in holistische communicatie, therapeutische mind sets, emotionele intelligentie en demyobische disciplines (d.w.z. zelf-intellect en emotionele intelligentie). Zij hanteren de hoogste kwaliteit van methodologie in holistische coaching en voeren een geïntegreerd geheel uit. Een holistische coach zorgt voor motivatie, kaders, menselijk potentieel en levenslange richting (inclusief loopbaankeuze).

Als je een cliënt bent, die een coach zoekt, of een cliënt die een coach zoekt, vergeet dan nooit dat jij de baas bent over je leven. Door natuurlijk mededogen en begrip zullen cliënten zich openen en meer over zichzelf onthullen dan ooit tevoren!

Natuurlijk handelen Horen, zien en begrijpen zijn natuurlijk, maar zoveel meer dan dat. Het zijn pogingen om iets te produceren en voort te brengen uit wat hij/zij ziet, hoort, waarneemt en overweegt. datgene na te bootsen wat spontaan en spontaan is.

Trap niet in de val om te proberen je uit een situatie of misverstand te denken. Raak niet gefrustreerd door een resultaat zonder uitkomst. Als je de tijd neemt om na te denken over het resultaat, zul je nadenken en je eigen natuurlijke oplossingen vinden. Probeer ze en zie!

Bouw bevredigende relaties Doe meer dan van u wordt verwacht. Wees een leider en gids in het vervullen van anderen. Bouw een succesvolle en liefdevolle interpersoonlijke relatie op met elke persoon die u ontmoet, inclusief klanten, werknemers en collega’s.

Bouw en herstel uw moed Blijf proberen en leren! Authentiek leiderschap is bestand tegen angst, dominant leiderschap en gebouwd op een fundament van vertrouwen, acceptatie en kennis. Een leider die moedig is, heeft vertrouwen in de uitkomst en is betrouwbaar.

Geef jezelf niet op alleen omdat je niet alles hebt gekregen wat je wilde of verwachtte. Doe elke dag iets anders en bereik je droom. Blijf niet steken in een sleur en overtuig jezelf niet dat je niet kunt doen wat je wilt doen. Lees en leer om jezelf dagelijks te genezen. Individuen die moed hebben stappen naar voren en iedereen kan volgen.

Laat de angst om te falen je niet afhouden van je gekozen carrière. Als je al denkt dat je iets van grote waarde zou kunnen verliezen, onderneem dan toch actie. Niemand heeft leren voetballen zonder te oefenen. Je bent niet geweldig omdat je onder water zit! Oefenen!

Kies het einddoel en de middelen om het te bereiken. Als je passie in de tussentijd opdroogt, oefen dan; leer en begrijp waarom je doet wat je doet. Misschien moet je een andere richting inslaan. Dat was moed, de bereidheid om de moeilijke keuze te maken om af te stappen van een programma dat niet meer werkt.

Gebruik de rijkdom aan informatie om je heen, uit boeken, de media, vrienden, leeftijdgenoten en de enorme afstanden van het internet om gemotiveerd te blijven. Veel grote ideeën en inzichten zijn verzameld door grote geesten zoals Albert Schweitzer, Bartlett en berooide individuen. Je kunt meer helderheid krijgen over je eigen waarden naarmate je meer en meer herkent van wat je werkelijk wilt in het leven.

Lees meer:

Holistische therapeut Eindhoven

Kleurtherapie

Vrouwelijk leiderschap