De kracht van eigenwaarde

Wat is eigenwaarde?

Eigenwaarde is je positieve zelfbeeld en je comfortniveau met betrekking tot je capaciteiten, je talenten en sterke punten. Denk aan eigenwaarde als je gevoel van eigenwaarde. Het is je beeld van jezelf, de manier waarop je jezelf ziet. Het is ook je zelfbeeld van Zelfvertrouwen coach .

Onderzoek de positieve en negatieve kanten van je gevoel van eigenwaarde en je zult snel iets over jezelf te weten komen. Ik heb bijvoorbeeld misschien niet het zelfvertrouwen en de vaardigheden om een huiswerkopdracht van drie jaar leuk te vinden, maar toch voel ik me in staat om het te doen en het goed te doen. Met mijn positieve zelfwaardering kan ik de opdracht goed aan. Omgekeerd maakt een negatief gevoel van eigenwaarde me bang dat ik zal falen en voel ik me onvoorbereid. Mijn gevoel van eigenwaarde helpt me de opdracht en de uitvoering ervan te beheren.

Zelfwaardering kan worden gezien als je positieve en negatieve kijk op jezelf. Het is je eigenwaarde, de sterkte van je zelfbeeld, en je eigenwaarde. Het is je vertrouwen in je capaciteiten, je eigenwaarde en je vaardigheden.

Eigenwaarde is gebaseerd op ervaring en geheugen. Het kan zijn dat je op de ene leeftijd vertrouwen hebt in bepaalde vaardigheden, terwijl je dat op een andere leeftijd niet hebt. Het kan een voordeel zijn om ervaringen als oefening en geheugen te gebruiken om uw verwachtingen te overtreffen. Soms kan II het gevoel hebben dat ik de opdracht goed kan uitvoeren, terwijl ik me misschien ontoereikend voel, maar ik begrijp en accepteer de verschillen en voel me vastbesloten er goed mee om te gaan.

Hoe manifesteert eigenwaarde zich?

Ik voelde een gebrek aan eigenwaarde toen mijn vader me vroeger strafte omdat ik haar belachelijk maakte en kritiek had op haar persoonlijkheid, maar ik hoorde geen stem die me vertelde dat ik ‘angstige’ dingen deed. Ik voelde me laag en geïsoleerd. Omdat ik duidelijk de letter van de wet volgde en mijn vader het gezag had gegeven om mij te straffen, had ik er geen controle over dat het geen echte demonstratie was.

Toch was dat voorval het begin van een toenemend besef van mijn waarde en het besef van tolerantie voor uniciteit en andere kwaliteiten in mij.

Het zelfbewustzijn staat nu haaks op gedragingen die ons in de kindertijd lijken te zijn ingeprogrammeerd. Bijvoorbeeld, wanneer dingen verkeerd gaan, kun je voorbestemd zijn om boos te zijn, om te geloven dat luiheid wordt beloond. Het lijkt erop dat je ons diepste zelf bent, het beste deel, en je bent je er niet eens van bewust op het niveau van het diepere, onbewuste.

Het volgen van een Veel Inherent Verhaal Patroon

Als zuigeling, nadat tegenslagen plotseling op ons zijn neergedrukt, is de zelf-identiteit van het kind onbekwaam om om te gaan met het rijk van wanorde dat hun wereld kleurt, en zo bepaalt wie ze zijn en zullen worden. Voor het kind is de wereld van het leven dat zich voor hem ontvouwt, zijn wereld, en het is een wereld waartoe hij niet behoort. Ze hebben identiteitsStuck!

Hoewel het normaal is voor kinderen om goed om te gaan met onverwachte gebeurtenissen, zijn veel, zo niet de meeste van onze verwondingen in de kindertijd het gevolg van onwrikbare bolwerken die in ons zijn gecodeerd van achter de schermen van conditionering en indoctrinatie. Helaas herkennen we de bronnen van hoe we handelen niet en hebben we dus geen idee dat we misschien gewoonten hebben ontwikkeld die ons afhouden van wat we zeggen te willen, wat niet overeenkomt met onze kerndoelen, veel minder met onze emoties, lichamelijke gewaarwordingen en is vaak wat wordt ervaren als onevenwichtigheid van tijd, gebrek, of vaardigheden.

Dit is vooral waar wanneer de omstandigheden van blijvende aard zijn, die een diepe betekenis voor ons hebben. Met andere woorden, als je het gevoel hebt dat je omstandigheden buiten je macht liggen, en je hebt de neiging om te geloven dat je alles aankunt wat het leven je toewerpt, en het ligt zeker niet buiten je macht; dan kan het zijn dat je tegen jezelf en je omstandigheden aan het wedijveren bent, wat negatieve gevolgen kan hebben.

Schrijf een lijst van gebeurtenissen in je leven (verleden en heden) die je je levendig herinnert, die je gevoelens, prestaties of uitdagingen met enig ontzag hebben bevoordeeld- Arizona vangen Trice strekt zijn rechtervoet uit en zet zijn linkerhand iets naar rechts, waarbij hij zijn handpalm in zijn schoot legt. Hij zal waarschijnlijk naar één kant zwaaien.

Ga terug en schrijf de lijst van gebeurtenissen die jou persoonlijk gunstig hebben gestemd, en schrijf in tegenwoordige tijd, vanaf het moment dat je ze herkende. Als u deze oefening al eerder hebt gedaan, zijn er geen verrassende elementen in deze oefening. Het is gemakkelijker ze nu op te roepen dan toen u ze nog niet had.