Coaching Uw Coaching Programma´┐╝

Qigong

Qigong rond een coachingsprogramma wordt zo omschreven door The International Coaching Federation en International Coaching Association (ICFA) door te zeggen dat coaching is:

Dit artikel gaat over het concept van coaching en u kunt op internet rondkijken om enkele van de coaching-data te vinden die op internet worden aangeboden. Er zijn minstens twee coachingsites waarop u zich kunt abonneren om regelmatig waarschuwingen en mededelingen te ontvangen over de coachingprogramma’s die worden aangeboden en de huidige maand en soms de geschiedenis te lezen, zodat u kunt nagaan wat zij aanbieden. Bij het oefenen van de coaching is het duidelijk het verschil te zien en ook de voordelen van een coachingprogramma dat door een ervaren coach wordt beheerd.

In de context van het leven en de werkplek is coaching een interessante oplossing om ons te helpen de doelen te bereiken die wij voor onszelf stellen, of die doelen nu betrekking hebben op onze loopbaan, ons bedrijf, onze relatie met onze ouders, onze kinderen, onszelf in het algemeen of op enig ander gebied dat wij belangrijk vinden. Hulpmiddelen worden ons aangereikt of aangeleerd door het proces van coaching en we merken dat we hierdoor de vaardigheden en het verlangen hebben ontwikkeld om meer te doen. De tools, vaardigheden en het verlangen om te leren zijn het resultaat van het coachingproces.

Voor elke persoon, of team, die de gewenste resultaten van coaching hebben zijn dit de gebieden waarop we het coachingproces moeten toepassen. De formulieren voor het zoeken en toepassen van coaching zijn bedoeld om uw vaardigheden te ontwikkelen en te oefenen wat u leert. Als de gewenste resultaten van een coachingsprogramma niet worden bereikt, is het waarschijnlijk dat het coachingsprogramma niet het juiste voor u is en moet u uw doel om in dat bepaalde programma te gaan werken opnieuw onderzoeken.

I. Huur een coach in met de deskundigheid om uw vaardigheden voor het komende jaar te ontwikkelen. Dit is geen gemakkelijke taak, dus huur een coach in die gecertificeerd is in coaching in ofwel de VS of het VK. In de VS zijn de belangrijkste kwalificatie-eisen: minimaal twee jaar coachervaring, minimaal vier jaar drempelloos coachen, registratie bij een regulerende instantie, minimaal 5 jaar klassikaal werk of gelijkwaardig en minimaal 2 jaar externe validatie (d.w.z. meedoen aan wedstrijden). Het Verenigd Koninkrijk vereist op dezelfde wijze de volgende gunstige prestaties: ten minste 2 jaar ervaring als coach, ten minste 2 jaar als coach die de drempel doorbreekt, registratie bij een toezichthoudende instantie, ten minste 2 jaar les of een equivalent daarvan en ten minste 2 jaar externe validering (d.w.z. deelname aan wedstrijden, verplichtingen van het gebied waar u woont, enz.)

II. Leer zoveel mogelijk over coaching en de ontwikkeling van uw vaardigheden en maak zelf een afspraak met een coach en bespreek het programma en vergelijk met leven en coaching en zoek uit waar u het verschil tussen de twee voelt.

III. Ontwikkel de vaardigheid om je team en jezelf te coachen. Vergeet niet dat je team jou in je leven is en de mensen zijn die je volgen en steunen op je pad naar het vinden van antwoorden. Er is geen betere bron van coaching dan in staat te zijn de mensen om je heen te coachen. Als u uzelf niet coacht tot effectieve coaching, dan coacht u anderen niet effectief en is de relatie met degenen die u coacht natuurlijk niet optimaal.

IV. Ontwikkel uw eigen persoonlijke coaching zwartboek. Dit is een overzicht van de korte cursussen die u via de coachingschool zult volgen en is bedoeld voor degenen die overwegen hun coaching uit te breiden of die voor het eerst met coaching willen beginnen en met het proces vertrouwd zijn. Naast een kwalificatie moeten alle vitale vaardigheden die in life coaching moeten worden toegepast, in de kerncurriculumdagen worden opgenomen. Hoe duidelijker je uit de eerste hand leert hoe duidelijker de weg naar effectieve coaching zal worden. Sta tot die tijd open voor coaching die gegeven wordt door mensen die doen wat jij wilt leren.

V. Dit is het belangrijkste stukje informatie. Als u luistert naar andere mensen en groepen en u niet verder leert, zult u uw vermogen om een actief succesvol persoon te zijn niet vergroten. Vergeet nooit dat er altijd iemand is die kennis heeft op uw gebied en die u over de ruwe weg zal helpen en u op het juiste pad zal brengen naar waar u heen wilt.

Onthoud dat coaching altijd om vooruitgang gaat, met andere woorden, hoe meer je leert, hoe succesvoller je wordt en hoe meer je jezelf vooruithelpt in de richting van je doelen en de mogelijkheid om jezelf vooruit te coachen in de richting van je gewenste prestaties.

lees meer: