bemiddelaar staat:

Conflictbemiddelaar

De definitie, “conflictbemiddelaar” (itatie) zegt: De woorden “bemiddelaar” of “bemiddelaar” (gezegd van iets dat de kortsluiting helpt) waarbij de getoonde handeling Voorbeelden zouden zijn het voorschrijven door een arts van medicijnen en suggesties om andere medicijnen te nemen voor de aangegeven ziekte. Wij vinden deze definitie nuttig omdat zij de commerciële en subjectieve aard van het voorschrift wegneemt. Het verwijdert ook de vraag, wie het recept schreef? Wie ontdekte de ziekte? Wat was de ziekte? Wie ontdekte de symptomen? Wat is de ziekte? Wie behandelde de symptomen? Kunnen we dit nu als objectief aanvaarden? Immers, wie schreef het recept?

Een voorschrijvende arts die alleen pillen verstrekt is geen bemiddelaar. De arts laat oxytocine, een hormoon, vrijkomen door de hersenen, en dit draagt bij tot de genezing en het comfort van de patiënt.

Een arts die angst, opwinding of nervositeit veroorzaakt om een belofte van toekomstige gedragsverandering af te dwingen, is geen bemiddelaar. Hij of zij kan de patiënt kwetsen door hem of haar angst aan te jagen. Angst en woede zijn geen gezonde reacties.

Verander een basisreactie van woede in kalmte of rust met behulp van het proces dat ik “slaap & ademhaling” noem. Deze voorbeelden komen uit het gezichtspunt van een stadsvrouw. Ons lijkt geleerd te zijn dat boosheid verkeerd is en kalmte aanvaardbaar. Ik stel voor dat we terugkeren naar de natuurlijke staat van opwinding omdat het een natuurlijke reactie is op onze omgeving en niet altijd impulsief gedrag is. Het begrijpen van het lichaam zal ons helpen om ons gedrag te reguleren, wat ons zal helpen om meer gezond en vreugdevol te worden.

Wanneer iemands gedachten vastzitten in zijn bewustzijn, handelt hij herhaaldelijk ongepast. De wortel van de gedachte is echter niet de handeling zelf, maar de opeenvolging van gedachten. Zodra we de geest vrijmaken van gedachten, kunnen we rationeel handelen.

De volgorde zou ongeveer zo kunnen zijn: een verslavende gedachte, gevolgd door een gedachte van afhankelijkheid, gevolgd door het wanhopige verlangen om aan de gevolgen van de gedachte te ontsnappen, gevolgd door de bewuste gedachten van het willen doen. Uiteindelijk is de wil om het te doen niet bevredigend omdat het niet is wat we werkelijk willen.

Dit denkproces kan steeds weer herhaald worden, totdat echte ellende wordt ervaren.

De noodzaak van verandering is de oorspronkelijke staat van zijn nieuw leven in te blazen. Daarom moet het proces organisch zijn. Niet iets dat door ons bewuste zelf wordt gecreëerd – zoiets bestaat niet. Het is eerder een proces dat geïnternaliseerd moet worden.

Hoe kan het anders nieuw leven ingeblazen worden? Het is noodzakelijk om een vervanger te vinden voor de negativiteit. Dit is de transformerende actie die plaatsvindt. Het hart en de geest moeten verjongd worden en nieuwe kracht moet zich doen gelden. Anders blijven oude gedachten in het onbewuste en wroeten lelijke beelden de veronderstelde verantwoordelijkheid weg.

De enige mogelijkheid is voor ons om een nieuw zelf te creëren door analyse en experiment. Dit is revolutionair denken. Er is een opslagplaats van nieuw wonderbaarlijk denken dat wacht om ontdekt te worden en het kan ons met kracht en geloof worden aangereikt.

Het is noodzakelijk onze relaties met onszelf, anderen en de wereld om ons heen te onderzoeken. Welke relatie komt ons het meest ten goede? Welke houding zorgt voor de meeste positieve vitaliteit in ons hart en onze geest? Welke houding brengt de meeste zegen? Als men eerlijk is, zal er een positieve relatie zijn en als er eerlijkheid is, zal er zegen zijn.

Er zullen altijd mensen zijn die het er niet mee eens zijn wanneer hun een nieuw voorstel wordt gedaan, maar het is dwaasheid te denken dat dit gesprek niet kan beginnen met een onderzoek van onze betrekkingen tot elkaar. Er moet een vergelijking worden gemaakt tussen een nieuwe en een oudere auto. De eigenaar van de nieuwe auto waardeert het nieuwere model om zijn verbeterde kwaliteit, prestaties en een efficiëntere werking. De eigenaar waardeert ook dat de oude auto niet langer zijn dagelijkse rijgewoonten rechtvaardigt. De monteur kan aanraden om de koppakkingen en de luchthamers te verwijderen, maar de eigenaar moet oppassen, het vervangen ervan zal uw leven niet beter maken. Het is vervangen voor degenen die weigeren te geloven en een ‘ceptor head’ jas hebben gekocht alleen maar om de wulpsheid en de uitstraling van gunsten te bedekken. De monteur kan doen alsof het meer kost om het te repareren, maar het gevoel van comfort is niet volledig en je hebt nog steeds de pakkingen en de mogelijkheid om te rijden.

Al ons serviesgoed en alles wat daarbij hoort, onze hemden, broeken, dassen en hoeden zijn een verzameling hol gevulde artikelen geworden en het is tijd voor nieuwe. Een verjaardagskaart of twee, een geprezen of vergevingsgezinde vriend, een stijlvolle oorbel naar keuze, goedkope handschoenen en haargereedschap van goede kwaliteit, en een draai van de glimlach zijn geen dure geschenken.

Lees meer:

Mediation Eindhoven

Scheidingsmediator